środa, 14 stycznia 2015

Koktajl ze szpinaku i selera naciowego.


Kolejna dawka zielonej energii. Tym razem szpinak z selerem naciowym. To mój faworyt.
 Koktajle owocowe są super, ale ja wolę bardziej wytrawne smaki, dlatego nigdy nie dosładzam swoich smoothie. Użyłam do niego przegotowanej wody, którą spokojnie można  zamienić na świeżo wyciskany sok pomarańczowy z dodatkiem soku z 1/2 limonki.
Kombinacji jest  naprawdę wiele, np.szpinak można zamienić na jarmuż lub nać pietruszki, zamiast ananasa użyć melona i gruszki. Sok pomarańczowy zamienić na jabłkowy. 
Tylko miksować :) 


Składniki na 2 porcje :

- 2 spore garście świeżego szpinaku
-1 łodyga selera naciowego
- 1/2 kwaśnego jabłka ze skórką
- plaster świeżego ananasa o grubości 1 cm
- 100-150 ml wody lub świeżo wyciskanego soku z pomarańczy


Sposób przygotowania :

Selera,jabłko i ananasa kroimy na drobniejsze kawałki, umieszczamy w kielichu blendera , dodajemy szpinak i wodę. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Pijemy od razu po przyrządzeniu.

 Na zdrowie.




6 komentarzy: